Pellet-warmelucht-
verwarming

 

De jongste prooi

De warmeluchtverwarming met pellets zijn de jongste creaties van onze ingenieurs. Bij onze pellet-warmeluchtketel hebben we consequent alle voordelen van onze houtsnipperketel overgenomen. Als energiebron gebruiken we hier natuurlijk pellets. Daarmee is de pelletketel nu ook interessant voor firma's, die de mobiele ketel gemakkelijk als extra verwamingselement kunnen gebruiken.

 


Geringere verwarmingskosten dankzij pellets

Al naar gelang de marktsituatie bieden pellets een groot prijsvoordeel ten opzicht van fossiele brandstoffen. Daarbij zijn er voor ondernemers en landbouwers interessante financiële ondersteuningen bij het overschakelen naar pellets en biomassa (VLIF steun). Afhankelijk van warmtevolume, steun en pelletprijs betaal je de prijs van de omschakeling naar een pellet-warmeluchtoven op korte tijd terug.

 


Biomassa-technologie made in Oostenrijk

Zonder twijfel zijn de Oostenrijkse producenten marktleiders op het gebied van biomassaverbranding. Talrijke patenten bewijzen het hoge innovatie-niveau die in deze warmeluchtketel steekt.

 


Beproefde techniek nu eindelijk ook voor pellets

  • geen bewegende delen
  • slijtage-arm uitgevoerd
  • betrouwbare kwaliteit
  • gemakkelijke bediening
  • extreem lange looptijd
  • gemakkelijke bijvulling van de silo‘s door een tankwagen

 

Energiedrommel

De kleine energiedrommels (pellets) leveren 4,9 kWh/kg. Op grond van hun doorstroombaarheid lenen silo‘s zich perfect voor de opslag van de pellets. Zo kan er op een beperkte grondoppervlakte toch een grote hoeveelheid gestockeerd worden.

 

Types