Houtsnippers: voor een grote kostenbesparing

Met de enorme stijging van stookolie begonnen wij voor onze klanten voor droging in 2002 te zoeken naar alternatieven voor de klassieke verwarming. Nog in hetzelfde jaar begonnen we met de ontwikkeling van onze houtsnipper-warmeluchtketel. 8000 ontwikkelingsuren waren nodig voor het eerste concept. Eén jaar later zag de eerste warmeluchtketel het licht.

Houtsnippers is dé energiebron en zeer geliefd in landelijke streken. Veel landbouwers hebben eigen bossen, zodat groene energie goedkoop beschikbaar is. Maar ook als houtsnippers aangekocht moeten worden, geven ze een grote kostenbesparing ten opzicht van fossiele brandstoffen. Ook de bekomen warmte-energie is opmerkelijk. Bij een residu-vochtigheid van 30% is de energie in een kilo houtsnippers altijd rond 4 kW/h. Prijsschommelingen zoals bij aardolie en aardgas zijn niet van toepassing bij houtsnippers.

Houtsnipper-warmeluchtketel

Onze houtsnipper-warmeluchtketels zijn van 150 kW tot 750 kW nominale thermisch vermogen verkrijgbaar. In tegenstelling tot de warmteluchtketels op houtblokken zijn de ketels met houtsnippers volautomatisch. Beide ketels zijn kant-en-klare systemen, direct bruikbaar en transporteerbaar.

Onze klanten kunnen de ketels op verschillende plaatsen neerzetten. De geïntegreerde dagtank zorgt voor een langdurig en gelijkmatig warmtevermogen. Vanaf 750 kW wordt de brandstoftank extern opgebouwd.

Alle rookgassen worden naar buiten geleid via de rookgasafvoerbuis. Zo worden de rookgassen niet vermengd met de warmeluchtaanvoer.